Шаяхвэли бабай уйлары
Уйга бирелеп утыра бабай ,
Уткэн гомерендэ тормышында ,
Бар хэллэрне кичерэ богай.
Уйлана ул онтып доньяларын ,
Куз алдыннан барсын уткэрэ ,
Авыр булган, уткэн яшь чакларын
Хэр коннэрен баштан кичерэ.
Йозлэренэ бер елмаю чыга ,
Мон,су була кайчак кузлэре ,
Яшьли сугыш кырын кургэн булгач ,
Сагына ул батыр дусларын.
Искэ ала канлы сугыш кырын
Шартлап , каты яраланганын ,
Хэлэк булган ,хэр бер иптэшлэрен ,
Качрып сортэ яшьле кузлэрен.
Исендэдер анын,, конен-тонен белми ,
Уткэргэнен иген кырында ,
Армый талмый хэр бер агрегатны ,
Тозэткэнен урып ж,ыюда.
Кун,еллэре кутэрелэ анын,,
Балаларын искэ тошерсэ ,
Тормышында хэр берсенэ бэхет ,
Тели бабай иртэ кичендэ.
Уфтанып ул, кайчак эйтеп куя ,
"Инфаркт йори, арттан “чукынмыш” ,
-Чакыралар сыман иптэшлэрем! ,
Ни курсэтер алда бу язмыш?”
Ашыкмагыз эле Сез бабайлар!
Безнен, аралардан китэргэ.
Сез ойрэткэн , хэр бер эйткэн сузлэр ,
Ж,ин,елэйтэ тормыш котэргэ.
Хэр бабайнын, кичергэн гомердэн ,
Булыр иде китап язарлык ,
Яшэгез Сез артсын гомер йоздэн ,
Ходай бирсен , саулык , тазалык.
(18.08.2010г.)
Свидетельство о публикации №111022003657