Туган якларымны сагындым
Сагнуларым туган якларымны
Эйтеп бетермэслек хич чиксез ,
Хэр мизгелнен, уткэннэрен саныйм
Сагындым шул инде озлексез.
Сагындым мин яшел болыннарын ,
Тезлеп киткэн зэн,гэр куллэрен ,
Сагындым мин Тарлау урманнарын ,
Ишморатнын, текэ тауларын ,
Салмак кына аккан Димескэйне ,
Бодрэ булган яшел талларын ,
Иртэ тан,да коту тавышларын ,
Жэй аенда сабан туйларын.
Сагындым мин туган авылымнын,
Иртэн ян,гыраган азанын.
Сузлып киткэн иртэ томаннарда ,
Ашкынып мин сина кайтырмын.
(23,06,2008г.)
Свидетельство о публикации №111022003416