Серемне чишэр идем

 

 
 Кулнен,  дулкынлап  сулары ,
 Тибрэлэнэ  ж,ил  искэч.
 Йорэгемдэ   ялкын  яна ,
 Кузлэрен,  гашыйк   иткэч.

 Кулдэге  горур   аккоштай ,
 Иркэм  синен,  буйларын,.
 Йозлэрен,   нурлы  кояштай ,
 Хэтерлэтэ   тан,нарын.

 Ап-ак  тонбыеклар  сыман ,
 Чибэр  синен,   йозлэрен,.
 Сою   утларында    янам ,
 Уемда    кон   тоннэрен.

 Мон,лы   сандугач   ж,ырыдай ,
 Иркэм   эйткэн   сузлэрен,.
 Зэн,гэр  куллэрнен,   суыдай ,
 Назга   тулы   кузлэрен,.

 Кун,еллэрем  тибрэлэнэ ,
 Ж,илдэ  таллар   шикелле.
 Узэклэрем   озгэлэнэ ,
 Сэбэплэре   билгеле.


 Йомшак  ж,иллэр   юнэлеше ,
 Илтсен   сою   сузлэрен.
 Минем  син,а  тойган  хисне ,
 Белсэн,  иде   серлэрен.

 Зэн,гэр   кулнен,  яр  буена ,
 Иркэм  син  килсэн,  иде.
 Озлеп  сойгэнем    турында ,
 Серемне  чишэр  идем.

 Чишэр  идем  союемне ,
 Назлы  кузлэргэ    карап.
 Сойлэр  идем   сузлэремне ,
 Мэхэббэтемне  назлап.

 Берберсенэ  мэн,ге  тугры ,
 Кулдэге   аккошлардай.
 Утэргэ  тормыш   юлларын ,
 Кавыштыр  безне  ходай.
 


Рецензии
Уважаемый Марс!
К сожалению, я не владею языком.
Но жизнь так сложилась, что всё моё детство прошло в соседстве
с многодетной татарской семьёй, и я с малых лет полюбил чудесные татарские песни. Они их пели замечательно.
Мы иногда встречаемся с девчатами (уже бабушками), вспоминаем молодость.
Это может быть ностальгия, но светлая.
Мне хочется, чтобы Вы прочли стих http://www.stihi.ru/2011/04/29/7618
Если что-то не так, скажите пожалуйста.
С теплом:)))
Виктор

Виктор Никитович Астафьев   23.08.2011 21:34     Заявить о нарушении