Ашыкма гомеркэем

Минем  гомеркэем , йогермэ  ле алга .
Ашыктыртма  син , яшэу  мизгелен.
Бирче  тоярга ,  кабат  кунелемнен, ,   
Уткэн  мэхэббэтнен, ,  изге серлэрен.
        Тэуге кабат  тагын , бирсэн,  иде булэк ,
        Гомер буе тойган ,  донья куркэмен.
        Йогермэ  ле  алга ,  минем  гомеркэем ,
        Язмышнын, юлларын  , утэргэ  кирэк.
Син  адымнарын,ны  ,  экрен  генэ  атла.
Булэк  булсын  вакыт , калган  тизлектэн.
Барган  тормышымны , кире борсан,  иде ,
Кабат  утсэм  иде ,  узган  яшлектэн.
        Сузлып  ятсын  иде , аяк  асларыма ,
        Озын  булган  тормыш , якты  юллары.
        Алда  басып  торып ,  биргэн  гомеремдэ ,
        Кабат  борсан, ,  иде  яшьлек   юлына.
Зинхар ,   ашыкма   син ,  минем   гомеркэем.
Озын  булсын  иде ,  иртэ , кичлэрем.
Ашыкма син  вакыт,  тизлэтмэ гомерне ,
ашыкма   бирергэ ,  картлык  коннэрне.
        Минем  очен  эле ,  биргэн  гомерлектэ ,
        Жырланмыйча   калды ,  яшьлек  жырларым.
        Йогермэ  ле алга  ,  минем  гомеркэем
        Экрен  генэ  атла , синнэн туймадым!         
                (26,10,10)


Рецензии