Ялгыз чишмэ

Ишморат таулары арасында ,
Ак каенлы яшел кулчада ,
Чылтрап cуы ,  чишмэ ага таудан.
Авылында ялгыз калсада.
                Сулары  таралган ,  яланнарда
                Яшел чирэм ускэн кабарып ,
                Кошлар сайрый зифа каеннарда ,
                Иртэн донья китэ ян,арып.
Якты кондэ , ж,емелдэп  нур уйнаш ,
Суы    дулкынланып  улакта ,
Тау артында баеганда кояш ,
Бишек ж,ырын ж,ырлап йоклата.
                Чылтрап аккан чишмэнен, сулары
                Серлэшэлэр тонлэ ай белэн.
                Тын,лап ж,ырын чишмэнен,, йолдызлар ,
                ж,емелдилэр гомерлэр телэп .
Шифа сулы , чишмэгэ тап булган ,
Соенэ сусаган юлчылар.
Тэбигэтьнен, кочагы аларга ,
Ж,ан рэхэте бирэ барсына.
                Борын,гыдан саф , комеш сулары ,
                Тутырган  инешнен, ярларын ,
                Купме еллар , вакытлар кичергэн ,
                Ямьле ж,эйлэр , салкын кышларын.
Чишмэнен, комеш сулары ага ,
Сайрый каенлыкта кошлары!
Кеше гомерлэрен озынайта ,
Тэбигэтьнен, татлы кочагы!      
            (24.08.2010г.)


Рецензии
Бик матур язасыз, рэхмэт сезгэ!

Добрая Львица   10.06.2011 17:41     Заявить о нарушении
Рэхмэт зур итеп. Мин бик шат минем шигырьлэр сезгэ ошаганга. Салэм белэн МАРС.

Ямалеев Марс   10.06.2011 19:29   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.