Язмышка ж, албару

               

               
 Бу доньяга мин килгэнне кемнэр генэ, котте икэн?
 Яшэсен дип бу доньяда  , тэрбияне бирде икэн?
 Уйласамда  яшэрмен дип доньяларда бэхет белэн ,
 Нишлэп юлым алып китте , кире якка артка тубэн?

 Бик авыр  шул  йорэгемэ болыт тосле уйларымда ,
 Ян,гыр кебек явыр идее , куз  яшьлэрем   уйланганда.
 И,  ходаем  яшэгэндэ  ник  ачысын , мин,а   бирден,?
 Сугыш кырындагы  сыман ,  яшэттен,  син хэр конемне!

 Кемнэр   очен  газап  кичэм? Кем гонахлы  токымымнан?
 Ник ходаем син  курмисен,  куккэ  карап  ж,албаруны?
 Яшэгэн  якты доньядан   аерырга ,  ник  телисен,?
 Ник доньяда  минем  генэ   ж,анымны син  телгэлисен,?
 
 Аллакаем  гафу  ит  син , мин  ясаган яманлыкны ,
 Уйламыйча килеп чыккан ,  хэр  гонахлы  ялганлыкны.
 Гафу ит син , Аллакаем!  Кемне кыерсыткан булсам,
 Якыннарга , туганнарга ,  авыр  сузлэр  эйткэн булсам.
                (26,12,08г,)

(26,12,08г,-гомеремнен, бер ин, авыр коне.)


Рецензии