Тошкэ керде энем белэн этием
Купме бэрэн,ге жыйдык дип, эшен курсэтте мин,а.
Аерганнар бэрэн,гене, вагына хэм эрегэ,
Базга илтэргэ кирэк дип,энем эйтте уземэ.
Этием соенеп озак ,елмаеп каш астыннан ,
Карап торды икебезгэ , куанып , сойлэшкэнгэ.
Энем эйтэ « - котеп тор ди, хэзер бергэ китэбез,
Ашыкма инде абыем, салкын сулар эчэрбез».
Уянгачта куз ачмыйча , озак мин уйлап яттым.
Аерылырга телэмичэ ,коттем. Лэкин югалттым.
Язмышлар безне аерды. Яшьлэй китеп бардыгыз.
оч ираттан гэилэдэ , уземне калдырдыгыз.
Калдырдыгыз икебезне , энкэй белэн доньяда,
Купме уйлаган уйлардан , агарды чэч башларда.
Чишмэнен, салкын суларын , сораган чакта энем.
Алып барып ж,итэлмэдем , хаман инде котэдер.
Гомерем буена калдым , бурычлы булып син,а.
Салкын сулар эчкэн саен, узэклэрем озелэ.
Кичерэлсэн, гафу ит син. Зэн,гэр куклэрдэн карап ,
Сакла безнен, тормыш юлын , бэлэ хэм кайгылардан.
Йоклагыз инде тынычлап , без сезне онытмабыз.
Гомерне безнен, арттырып , икегездэ торыгыз.
Бирегез безгэ яшэргэ , тыныч утсен еллары .
Корымасын безнен, зат дип , саклагыз хэр баланы.
(25,08,2010г,) ( больницада тихий часта тошкэ керделэр)
Свидетельство о публикации №111022010255
Лилия Еменгулова -Валиуллина 21.06.2011 21:20 Заявить о нарушении
Ямалеев Марс 21.06.2011 21:35 Заявить о нарушении