Сурелде ометлэр кун, елдэ

 
               
 Сурелде  ометлэр кун,елдэ ,
 Йорэк эрни  козге тоннэрдэ ,
 Ашмады  тормышка хыяллар.
 Янды ялкынлап синен, хатлар.
                Хатларын,да шигырь юллары ,
                Мин,а язган назлы сузлэрен,.
                Озлеп сойгэн  гомер елларын ,
                Яндырдым мин, иркэм тузмэдем.
 Арыдым  саклап мэхэббэтне ,
 Котеп без кавышкан  коннэрне ,
 Шиклэремэ , йорэк эрнулэрен.
 Купме  туздем  , ятлар  сузлэрен?
                Айсыз  тондэ яна  хатларын, ,
                Колгэ кала  назлы  юлларын,.
                Пешэ ялкыныннан  кулларым ,
                Синен, хакта минем  уйларым.
 Яна   хатлар , синен, мин,а язган.
 Яна хатлар,  яна синен, ялган.
 Очкынланып  айсыз тоннэрдэ ,
 Сундереп кояшны  кун,елдэ.
                Сунеп бетеп , яки кабынып ,
                Хатлар янды колгэ эйлэнеп.
                Озак басып тордым уйланып.
                Ник  хислэрем , бетмэде сунеп.
 Утсыз яна  йорэк  учактай ,
 Кайный хислэр ялкынлы уттай.
 Тик ометем сунмэгэн сыман ,
 Сине котэ зарыгып хаман.
            Сунеп бетеп  яки кабынып ,   
            Янды хатлар , тордым уйланып.


Рецензии