Сабакташларым

САБАКТАШЛАРЫМ БЕР  Ж,ЫЕЛЫП ,
ИЗГЕ ДИВАРЛАРДА ОЧРАШЫЙК.
ЕЛЛАР  УТСЭДЭ ,  КИЛЕП  МЭКТЭПКЭ , 
ЯШЬ ЧАГЫБЫЗНЫ ИСКЭ   АЛЫЙК. 

БЕЗ УКЫГАН СЫЙНЫФНЫ  ОНЫТМЫЙ.
ТУГРЫ  БУЛЫЙК ЯШЛЕК  ДУСЛЫККА.
БЕР БЕРЕБЕЗНЕ ТАБЫП   ОМТЫЛАЕК,
САГЫНЫШЫП    ИЗГЕ  МЭКТЭПКЭ.

МЭКТЭП БЕЗНЕ САБАККА БАРЛАГАН.
КОТЕП  АЛГАН   БЕЛЕМ БИРЕРГЭ.
ТАНЫШТЫРЫП БЕЗНЕ  ДУСЛАШТЫРГАН ,
ЮЛ   САЛГАН КИЛЭЧЭК  ГОМЕРГЭ.

ИСКЭ АЛЫЙК АЛГАН БИЛГЕЛЭРНЕ ,
БОРЧЫЛУНЫ  ЯКИ ШАТЛЫКНЫ.
ХЭММЭБЕЗНЕН,  ШАЯН  БУЛГАН  ЧАКНЫ.
ШУЛ ВАКЫТЛАР  НИНДИ БЭХЕТЛЕ! 

ТЭУГЕ  КАБАТ ИСКЭ  АЛЫЙК  ЭЛЕ ,
ИН,  БЕРЕНЧЕ ТОЙГАН ХИСЛЭРНЕ.
САБАКТАШКА  КУЗ ТОШЕРЕП   ЙОРЕП ,
ГАШЫЙК  БУЛЫП КОЙГЭН   ЙОРЭКНЕ.

ТОРМЫШЛАРДА  КУПМЕ ЕЛЛАР УТКЭН.
БЕЗНЕН,  БАЛАЛАРДА  УСЕП  Ж,ИТКЭН.
ЧОРНАП АЛГАН ТОРМЫШ МЭШЭКЭТЕ.
Ж,ЫЯБЫЗ  ДИП   ДОНЬЯНЫН,  МОЛКЭТЕН.

УТКЭН  ШУЛ  ИНДЕ  УКУ  ЕЛЛАРЫ ,
АЛГА   ЧАБА   ГОМЕР ЮЛЛАРЫ.
ХЭММЭБЕЗДЭ , УЗЕНЕН, ЯЗМЫШЛАРЫ.
САЙЛАП АЛГАН  ТИН, ТОРМЫШЛАРЫ

ЯШЕН КЕБЕК  УТСЭДЭ   ВАКЫТЛАР ,
ОЧРАШЫЙК   ЭЛЕ   БЕР САБАКТАШЛАР.
КАЙТАРАЛМАСАКТА , ШУЛ ЕЛЛАРНЫ.
ОНЫТМАЕК  БЭХЕТЛЕ ЧАКЛАРНЫ .
                ( ДИВАР   - стена; 
 СЫЙНЫФ -класс)
                (15,11,2010г,)
 


Рецензии