Уйланам инеш буенда

 
Йорим  инеш  буйларында ,Был-был  сайравын  тын,лап.
Янам  сагыш  утларында ,  Уткэн  яшьлекне  уйлап.
                Тибрэлэ  инеш  сулары ,
                Экрен   искэн    ж,иллэргэ.
                Сагынам  сез  дусларымны,
                Китсэм   ерак    ж,ирлэргэ.
Шаулый  инеш  камышлары ,Талларына   кушылып.
Сездэн  башка  дус  ишлэрем ,Ялгыз  йорим   борчылып.
                Инешнен,  су  ослэрендэ ,
                Карлыгачлар   очалар.
                Хаман  эле  ислэремдэ ,
                Сойгэн  ярны  кочулар.
Кояш  нурлары   ялтырап ,Уйный  инеш  суында.
Йорэккэем  янган  иде ,Яшьли   сою    утында.
                Искэн   ж,иллэр  йомшак  итеп ,
                Тели  баштан   сыйпарга.
                Хэзер  була  чал  чэчемнэн,
                Яшьлэремне   санарга.
Уйнасын  кояш  нурлары , Суларында   инешнен,.
Шауласын  тал ,  камышлары , Оныттармый  яшьлекне.
                Тибрэлэ  инеш  сулары ,
                Экрен   искэн    ж,иллэргэ.
                Хаман  эле  ислэремдэ ,
                Сою  хисе  утлары               


Рецензии
Матур шигырь! Сезгэ саулык телим!

Добрая Львица   10.06.2011 17:40     Заявить о нарушении
Рэхмэт. Сезгэдэ мин,а телэгэн телэклэр мен, арттырып насыйп булсын. Сезгэ иж,атыгызда зур ун,ышлар телим. Шатлыклы бэхет , шэфкэтьле тормыш хэм гомер юлларыгызда ин, якты телэгэн телэклкэрегез тормышка ашсын. Сезгэ хормэт белэн МАРС.

Ямалеев Марс   10.06.2011 19:37   Заявить о нарушении