Кайда икэн яшэу коче?
Утэргэ тормыш елларын , кочне кайдан алырга?
Йорэк ондэгэн юлларын , дэрэж,эле барырга?
Бирелгэн язмыш юлына , тараф алгач кун,елгэ ,
Ничек утэргэ кирэген , кемнэн сорап белергэ?
Бэлки кочне , ышанычтан алып утэргэ кирэк?
Эллэ ,табигый канунны , бозмый яшэргэ кирэк?
Кайссы омет бирер бэхет , шэфкэтле тынычлыкмы?
Бэлки , кун,ел сайлап алган , ж,анда булган иманмы?
Яшэу кочен бэлки бирер , тугры хэм кочле дуслык?
Туган хисен онытмасан, , бэлки шундадыр шатлык?
Авыр сузлэрдэн тыелып , эйтэсе килгэн чакта ,
“Ташны” алыштырып ”ашка” , бэлки шул юл тарафта?
Бэлки , булмыйдыр утэргэ , насыйп булган юлларын,
Мэхэббэтсез , сойгэн ярсыз биргэн гомер елларын.
Эллэ , яшэу кочен бирэ , кун,елнен, ашкынуы?
Килэчэктэ калдырырга доньяда токымын,ны.
Купме борчуланып эзлэу! Була хэр бер кешедэ.
Юл табып гомер кичэргэ , тин, тормышны утэргэ.
Бэлки ,ж,авап сораудадыр , эзлэгэн кун,елен,дэ?
Изге омет кочен бирер , ирешугэ ж,итергэ.
Хэр кешегэ уз язмышын , ходай бирэ яшэргэ.
Сайлап алган юлларында гомер кичеп утэргэ.
“Гомер китабын” тормышта , дэрэж,эле итэргэ ,
Якты доньяда кешегэ , эз калдырып китэргэ.
(23,07,2011г.)
Свидетельство о публикации №111021908454