Чому, знову, душа плаче

Чому, знову,  душа плаче
Чому не співає
Чому сивий мій Дніпро
Барвами не грає
Чому птахи не літають
Вітер не шепоче
Чому народ в Україні
Закриває очі
Як  його царі жирують
Дурять і мудрують
Як їм землю розділити
Та  й закон плюндрують
День і ніч нема покою
Ні суддям, ні власті
Бо не дає спати совість
От такі напасті.
Та й страхи колотять їх
За те що творять
Крадуть гроші у народу
Ще й у немовлят,
Крадуть всі, як можуть
З кожного корита
Як ота свиня, в багнюці
Що рило невмите.
Не дає покою думка
Як більше украсти
Де  і скільки заплатити
Взяти більше власті
Щоб когось та обдурити.
Тільки це і знають
щоб народ свій загубити
довести до краю.
Лютий ворог не зробив би
Те, що вони роблять
Україну - рідну землю
Безсердечно гноблять.
Ставлять пам’ятник Шевченку
А того не знають
Як би встав він подивився,
То  б сльозами вмився.
Та ліг би знову у могилу
Через тую злую силу,
Що по рідній землі ходить
Не дає життя народу.


Рецензии