Кышнын, могж, изалары

КОЗНЕ  АЛЫШТЫРЫП , Ж,ИРГЭ ,
КАРЛЫ КЫШ КИЛЕП ЖИТТЕ.
ДОНЬЯ АП-АК ПОХТЭ ТОСКЭ ,
Ж,ИРЛЭРНЕ СЫРЫП  КИТТЕ.
    "ЯБАЛАК " КАРЛАРЫ  ЯВА
    КОН САЕН  САЛМАК КЫНА.
    АГАЧЛАРНЫ  БЭСКЭ  ЯБА
    ХЭММЭСЕН САЙЛАП КЫНА.
ЙОМШАК АК  МАМЫКТАЙ  ШЭЛГЭ
ЯБЫНГАННАР  НАРАТЛАР.
ЭЙТЕРСЕН,ДЭ ЯШЕРГЭННЭР
Ж,ЭЙНЕН ТОСЛЭРЕН АЛАР.
     БОЗ ОСТЕНЭ ЕЛГАЛАРНЫН, ,
     КАПЛАДЫ КАЛЫН КАРЫН.
     Ж,ЫЛЫТЫРГА ТЕЛЭГЭНДЭЙ
     АККАН  САЛКЫН СУЛАРЫН.
МОГЖ,ИЗАЛЫ СУРЭТЛЭРЕН
ЯСЫЙ ТЭБИГАТЬ КЫШЫН.
БУЯГАН БАР , ДОНЯЛАРЫН
КЫЗГАНМАЙ  КОМЕШЛЭРЕН.
      КЫШНЫ БЕЗ ОНЫТМАС ОЧЕН
      САЛКЫН КОННЭРЕН БИРЭ.
      Ж,ЭЙНЕН, КЫЗУ КОННЭРЕНДЭ
      ИСКЭ   АЛАСЫ   КИЛЭ.
Ж,ИЛЛЕ , БУРАНЛЫ КОННЭРЕ ,
ТУПЛАП ТУТЫРЫР КАРНЫ.
ИХАТАСЫН БАР  ОЙЛЭРНЕН,
КАПЛАР ЙОРГЭН ЮЛЛАРНЫ.
       КОННЭРЕНЭ КАРАП КЫШНЫН,
       Ж,ЭЙЛЭР КИЛЭ ЖИРЛЭРГЭ.
       БУЛСЫН БУРАН, БУЛСЫН САЛКЫН
       МУЛ   БУЛЫР   ИГЕННЭРДЭ.
ГЭЖ,ЭЕП ,СОКЛАНА КЕШЕ ,
КЫШТАН  ЛЭЗЗЭТЕН  АЛЫП.
ТЭБИГЭТЬНЕН,  КУРЕНЕШЕ
КАЛА  МОГЖ,ИЗА БУЛЫП.
07.01.11.


Рецензии