Коту котэ абыйларым

КОЯШНЫН,  НУРЛАРЫ БЕЛЭН ,
МАЛ ТУАРЛАРЫН БАРЛАП,
БЕРГЭЛЭП ХАЛЫК АВЫЛДА
КОТУ ОЗАТА БАРДА.
     КОТУЧЕЛЭРГЭ УТЕНЕП
     БАЛА ОЗАТКАН СЫМАН.
     КАЙБЕРЛЭР КАЛА КОЕНЕП
     “МАЛКАЙНЫ САКЛА ДИЕП”.
КОТУЧЕЛЭР ХЭР БЕР МАЛНЫН, ,
ХОЛКЫН   НЭСЕЛЕН   БЕЛЕП ,
ИРТЭН АЛЫП КИЧКЭ ХЭТЛЕ ,
УЗЭННЭР ЙОРИ ГИЗЕП.
     ХЭР  КОТУДЭ БАР ТОРЛЕ МАЛ;
     СЫЕР ,  УГЕЗ , БОЗАУЛАР ,
     БЭКЭЙЛЭР , ЖОНТЭС САРЫКЛАР ,
     ЙОДЭТКЭН КЭЖ,ЭЛЭР БАР.
ТОРЛЕ- ТОРЛЕ ХЭЛЛЭР БУЛА
ШУЛ КОТУНЕ КОТКЭНДЭ.
БУЛГАЛЫЙ КЫЗЫК ЧАКЛАРДАН ,
ЕЛАР ЧАККА Ж,ИТКЭНДЭ
     СОЙЛИМ ЭЛЕ ШУЛ БЕР ХЭЛНЕ
     БЕЗНЕН АВЫЛДА БУЛГАН.
     АБЫЙЛАР  КОТУ КОТКЭНЕ
     ГОМЕРГЭ , ИСТЭ КАЛГАН
АРАДА БЕР КЭЖ,Э БУЛГАН
КОТУ ТАРАТА ТОРГАН.
«БАШЛЫК» БУЛЫП АЛДАН ЙОРЕП
КОТУЧЕНЕ  ЙОДЭТКЭН.
     ЯЛ ИТКЭНДЭ СУ БУЕНДА ,
     МАЛЛАР ЯТКАЧ СУ  ЭЧЕП ,
     ЯР АСТЫННАН КАЧЫП КИТЕП
     ЙОРГЭН ИКЭН ЙОГЕРТЕП.
КУПМЕ ИНДЕ ТУЗЕП ТОРГАН ,
ШУЛ «ИМАНСЫЗ» КЭЖ,ЭНЕ.
АКЫЛ КИРЭК БУЛДЫРЫРГА ,
ЧЫБЫРКЫЛАП ТЭКЭНЕ.
     УЙЛАШКАН ШУЛАЙ АБЫЙЛАР ,
     УЧ  АЛЫРГА  КЭЖЭДЭН.
     ЭЗЕРЛЭП ЧЫБЫРКЫЛАРЫН ,
     УРЕП ЕФЭК Ж,ЕПЛЭРДЭН.
НИЧЭ КОННЭР УЙЛАР КОРЫП
ЙОРГЭННЭР КОТУЧЕЛЭР.
БЕР КОН КЭЖ,Э ЭЛЭКТЕРЕП ,
УЧ  АЛЫРГА  ИТКЭННЭР.
     БЕРСЕ МОГЕЗЕННЭН ТОТЫП
     АЛЫП КЕРГЭН ЕЛГАГА.
     БЕРСЕ ЧЫБЫРКЫ ЭЗЕРЛЭП
     ТОРГАН ЕЛГА ЯРЫНДА.
ИМЕШ КЭЖ,ЭНЕН СЫРТЫНА
ТИСЭ  ЧЫБЫРКЫ ЭЗЕ ,
АН, МЕНЕР ИДЕ БАШЫНА
АЛДАН ЙОГЕРМЭС УЗЕ.
     ЧЫБЫРКЫГА КАРАП ТОРГАН
     МЕСКЕН КЭЖЭ АРКАСЫ ,
     ГАЗАПКА ХОКЕМ ИТЕЛГЭН
     КАЛТРЫЙ ИКЭН АРТ СЫНЫ.
ЭЙ!  КОЛЕШЕП КОТУЧЕЛЭР
ЖАЗАГА КЕРЕШЭЛЭР.
ЧЫБЫРКЫНЫН ОЧЫ  ОЧА ,
КЭЖЭ БОРЫЛЫП КАЧА.
     ШУЛ ВАКЫТТА АЧЫ ТАВЫШ
     ТАРАЛА ТИРЭ ЮНЬГЭ.
     НЭРСЭ БУЛДЫ НИ КУРЕНЕШ
     КЭЖЭ ИКЕНЧЕ ЖИРДЭ.
ШУЛ КУРЕНЕШНЕ КАРАСАН, ,
ВАКЫТНЫ ЭКРЕНЭЙТЕП.
БАСКАНЫН МЕСКЕН КЭЖЭНЕН,
КИРЕ ЯККА ЭЙЛЭНЕП.
     МОГЕЗДЭН ТОТКАН АБЫЕМ
     БОРЫЛА КЭЖ,Э БЕЛЕЭН.
     КУЯ АРКАСЫ КЫРЫЕН
     ЧЫБЫРКЫ ЯКТАН КИЛГЭН.
ЧЫБЫРКЫ  ОЧЫ  СЫЗГЫРЫП
ТОШЭ ШЭРЭ  АРКАГА.
ЧЫГЫП СЫЗЫРЛАР «ЫЖГЫРЫП» ,
БАШТА БУЛГАН АКЫЛДА.
     АБЫЙНЫН, ,АЧЫ ТАВЫШТАН
     ЯТКАН МАЛ   УРЭ  ТОРА.
     СИКРЕП БАСКАН УРЫНЫННАН,
     КУРКУДАН  ЭЧЕ БОРА.
КЭЖ,ЭНЕН, КУРСЭН «СЫЗГАНЫН» ,
СИЗЕП   МОСТАКИЛЕГЕН.
БЕЛМИ АН,ГЫРА КАЛГАНЫН ,
ЧЫБЫРКЫ  ТИМЭГЭННЭН.
     ШУЛ ВАКЫТТАН ИН,  АКЫЛЛЫ ,
     БУЛЫП КАЛА АБЫЕМ.
     Э КЭЖ,Э ИНДЕ САКАЛЛЫ ,
     АКЫЛСЫЗДЫР МОГАЕН.


Рецензии
Рэхэтлэнеп колдем,яшь чакларны искэ китереп.Рэхмэт.

Фаниль Асфаров   20.03.2011 19:12     Заявить о нарушении
Рэхмэт. Туганнар белэн ж,ыелганда гел шул хэлне искэ ала идек. Берконне
шул булган хэллэрен шигырь юлларына салдым. Ике абыем да Аллага шокер
исэн сау. Ин, мохиме икеседэ акыллы. Рэхмэтем белэн Марс

Ямалеев Марс   20.03.2011 19:42   Заявить о нарушении