Каеннын, омет коче

Зур калада ,  биек булган   йортларнын,   уртасында ,
Усеп утыра   ялгыз каен ,  соендереп  барсында.
Язлар житкэч , яфрак ярып яшелеккэ кумелэ.
Козгэ кергэч сары- кызыл яфраклары сибелэ.
                Купме кургэн зифа каен , шунда утэ гомере.
                Бар   яшэгэн      кешелэрдэй ,  яшьтэн  ук  ускэн узе.
                Бергэ-бергэ кичергэндер  , кайгысын шатлыгында,
                Каршы алып озаткандыр   яшьлэрен ,    картларында.
Бар яшэган кешелэргэ , биргэн узеннэн шатлык.
Сагынганда туган ягын , карап мон,айган халык ,
Саклаган бала-чагасын , янгыр хэм ж,ил  давылдан ,
Купме гаилэ кавышкан ,каенкай кочагында.
                Ак каенны саклагандыр , тугры булган бар кеше ,
                Сындырмаган ботагында , каертмаган каерысын.
                Сагынгадыр зур урманны ж,илдэ , салкында ошеп ,
                Узе ятим булганлыктан ,тойган тормыш ачысын.
Кеше язмышын укырга, була зифа каеннан ,
Язгы , козге яфракларны тин,лэп тормыш юлына.
Каен шаулап кодрэт бирсен , килэчэк тормыш очен ,
Югалтмаек каен сыман , ометебезнен, , кочен.
                21.08.2010г


Рецензии