Билгесез солдат хэйкэле

            
АВЫЛДА МЭКТЭП ТАУЫНДА ,  БАСКАН  СОЛДАТ ХЭЙКЭЛЕ.
БЕР НОКТАГА КУПМЕ ЕЛЛАР , КАРАП ТОРА КУЗЛЭРЕ.
ЭЙТЕРСЕН,ДЭ УЙЛЫЙ СОЛДАТ, КАТЫ  СУГЫШ ЕЛЛАРЫН.
ИСЕМСЕЗ СОЛДАТНЫН,   УТКЭН ,  БЕЛСЭН, ИДЕ ЮЛЛАРЫН.
                ТАШКА  АЛТЫН  БЫЯУ БЕЛЭН КУПМЕ ИСЕМ ЯЗЫЛГАН.
                БАРСЫНЫН,ДА ЯЗМЫШЛАРЫН ХЭЙКЭЛ  УЗЕНЭ АЛГАН.
                НИЧЕК, КАЙДА,  ХЭЛЭК БУЛГАН  АВЫЛДАШЛАР  СУГЫШТА?
                СОЙЛЭП БИРЭ  АЛМЫЙ ХЭЙКЭЛ ,   “КИЕМЕ”  БУЛГАЧ.  ТАШТАН.
КАЛГАННАР ЯШЭСЕН ДИЕП , ГОЛ ЧЭЧЭКЛЕ ТОРМЫШТА ,
КАНЫН  ТУККЭН  ЯУ  КЫРЫНДА , Ж,АНЫН БИРГЭН  СУГЫШТА.
БЕЗГЭ ЯКТЫ ТОРМЫШ ОЧЕН , БИРГЭН ГАЗИЗ ГОМЕРЕН.
Ж,ИРДЭ САКЛАП  ТАТУЛЫКНЫ ,  БЕЛЕР ОЧЕН  КАДЕРЕН,
                ЕЛЛАР БАРА  АГЫМ СУДАЙ , УТЭ  КОННЭР МИЗГЕЛДЭЙ.
                ИСЭН  КАЛГАН  ВЕТЕРАННАР ,  КИТЭ БЕЗНЕН АРАДАН.
                КАЙТМАГАН  ИПТЭШЕ ОЧЕН Ж,ИРЛЭРДЭ  ЯШЭГЭНДЭЙ,
                АЛАР ТЫРЫШТЫ  СУГЫШНЫ , БУЛДЫРМАСКА  ЯНАДАН.
Ж,ИН,У БЭЙРЭМЛЭРЕ Ж,ИТЭ! ЯМЬЛЕ ЯЗ КИЛГЭЧ Ж,ИРГЭ.
ТЭБРИК ИТЭРГЭ СОЛДАТНЫ , Ж,ЫЕЛАБЫЗ  ХЭЙКЭЛГЭ.
ИСКЭ АЛЫЙК  БАТЫРЛАРНЫ  ОНЫТМЫЙК  ЯЗУЛАРНЫ.
“БЕРКЕМДЭ ОНЫТЫЛМАГАН , БЕРНЭРСЭ ОНТЫЛМАГАН”
                ИСЕМСЕЗ  СОЛДАТ ХЭЙКЭЛДЭ ,  УЙГА БАТКАН МЭН,ГЕГЭ.
                БУЛМАСЫН СУГЫШ Ж,ИРДЭ ДИП , ТЕЛЭК ТЕЛЭЙ УЛ БЕЗГЭ.
                БУЛМАСЫН  ДОНЬЯДА  БУТЭН СУГЫШНЫН,  БАТЫРЛАРЫ.
                ОНЫТЫЛСЫН “ДОШМАН” СУЗЕ , БУЛСЫН ДУСЛЫК БАТЫРЫ.
ТАТУЛЫККА  ХЭМ  ДУСЛЫККА , НАМУСЛЫККА ИЯЛЕП ,
ХЭР  БИРЕЛГЭН ТЫНЫЧ  ЕЛГА  ХЭЙКЭЛГЭ БАШНЫ ИЕП ,
ИЗГЕ  БУЛГАН ОМЕТЛЭРНЕ, УТЭР ОЧЕН  ДОНЬЯДА.
РЭХМЭТ ЭЙТИК БАТЫРЛАРГА ,  ОНЫТМЫЙЧА БАРСЫНДА!
                ( 08,05,2010г,)


Рецензии