Дустыма

               
БАЛА ЧАКТАН  БЕРГЭ ТУЫП УСТЕК ,
БЕРГЭ УКЫДЫК  БЕР СЫЙНЫФТА.
БЕЗ ДУС  БУЛДЫК , ХЭР ЧАК БУ ТОРМЫШТА ,
СОРАМЫЙЧА ХАКЛАР ДУСЛЫККА.

УСЕП ЧИТКЭЧ ТЭ БЕЗ ОНЫТМАДЫК ,
ДУСЛЫКТА   УТКЭРГЭН   ЯШЬЛЕКНЕ.
ОЧРАШУЛАР БЕЗНЕН, КИМЕСЭДЭ,
ЧОРНАП  ТОРМЫШНЫН,  МЭШЭКЭТЕ.

ЯШЬ ЧАГЫНДА  БИРГЭН ВЭГДЭЛЭРНЕ ,
ГОМЕР БУЕ АЛЫП БАРДЫК БЕЗ.
ОНЫТМАЙЧЫ ТОРМЫШ ЮЛЛАРЫНДА ,
КИН,ЭШЛЭШЕП КЕНЭ ТОРДЫК БЕЗ.

ОЧРАШАБЫЗ  ХЭР ВЫКЫЙГА   Ж,ИТКЭЧ ,
АГАРСАДА БАШТА БЕЗНЕН ЧЭЧ.
УЗГЭРСЭДЭ , АЛДА ДОНЬЯЛАРЫ.
ЧЫН  ДУСЛЫККА   КАЛДЫК  ТУГЫРЫ.

РЭХМЭТ  СИН,А МИНЕМ ЯКЫН ДУСТЫМ.
ТОРМЫШ ЮЛЛАРЫМДА БУЛГАНГА.
ЯННАРЫН,А ТАГЫН КИЛЕП БАСТЫМ,
ЯШЬ ЧАКЛАРНЫ   САГЫНУЛАРГА.

ИСКЭ АЛЫЙК ЭЛЕ , ШУЛ  ЧОРЛАРНЫ.
ОНЫТМАЙЧЫ ХЭР БЕР МИНУТНЫ.
ТОНГЕ УЧАК , ЯШЕЛ БОЛОННАРНЫ.
СУ БУЙЛАРЫН , САБАН ТУЙЛАРНЫ.

УТКЭН ЯЗМЫШЛАРНЫ ИСКЭ АЛЫП ,
АЛДАГЫСЫН ЯШЭРГЭ КИРЭК.
СИНЕН, СЫМАН БУЛМАС ДУСЛАР ТАБЫП.
СИНЕН, СЫМАН КЕШЕ БИК СИРЭК.
 
ТОРМЫШ АЛДА НЭРСЭ КУРСЭТСЭДЭ ,
КАЙГЫ ,  ШАТЛЫК БЕЗГЭ БИРСЭДЭ ,
ТЫНЫЧЛАНA  МИНЕМ КУНЕЛКЭЕМ ,
СИН БУЛГАНГА , ТУГРЫ   ДУСКАЕМ.
                (27/12/08)
 
 


Рецензии
Вы - хороший друг. Стихи Ваши понравились, творческих успехов. Языки наши похожий у меня проблемы - на родном писать не могу.

Дария Джумагельдинова 2   19.02.2011 07:58     Заявить о нарушении