Димескэй буйлары бодрэ таллы

ДИМЕСКЭЙ БУЙЛАРЫ БОДРЭ ТАЛЛЫ ,
ТИБРЭЛЭНЭ  АККАН  СУЛАРЫ ,
ИРТЭ  ЯМЛЕ ТАН,ДА , КОШЛАР САЙРЫЙ ,
ШАУЛЫЙ КАМЫШ , ТЕКЭ ЯРЛАРЫ .
     КУПМЕ СУЛАР  ЕРАК  АГЫП КИТКЭН.
     КУПМЕ КУРГЭН ГОМЕР БУЕНА.
     ЯЗГЫ ТАШУ  , КЫШЫН  САЛКЫН  КОННЭР ,
     ТУН,ДЫРГАННАР  СУЫН  ЕЛГАДА.
ЖЫЛЫ СУЛАРЫНДА ЖЭЙ БУЕНА ,
ШАТЛАНЫШЫП ХАЛЫК  СУ КЕРГЭН.
РЭХМЭТ УКЫП ,  ЙОМШАК  СУЛАРЫНА ,
АВЫЛ ХАЛКЫ ГОМЕР КИЧЭРГЭН.
      КЕШЕ ГОМЕРЛЭРЕ ЕЛГА СЫМАК ,
      АККАН СУГА ОХШАШ  ТОРМЫШЛАР.
      БОРМАЛЫДА , ТИЗДЭ  ,  БУЛА САЛМАК.
      ТИН,ЛЭП  БУЛА ХЭР БЕР ЯЗМЫШНЫ.
 САКЛЫЙК  АККАН ЖИРДЭ  БАР   ЕЛГАНЫ!
 ЧИСТА   КАЛСЫН ,  САЛКЫН  СУЛАРЫ . 
 КЕШЕ  ГОМЕРЕНЭ  ТИН,ЛЭП БАРЫП ,
 АККАН   СУДАЙ   БУЛСЫН  ЕЛЛАРЫ.


Рецензии