Гомер бер мизгел дилэр

 
 


Ялгызым йорим уйланып инеш буенда.
Кумпе кичергэн тойгылар ! Кузем алдында.
Купме  вакыйгалар  уткэн  минем ж,анымнан?
Кумпе югалту , табышлар уткэн кулымнан.

Гомер санап экрен генэ агасулары.               
Яфрак  коя  ятим  калып ,  уйчан  таллары .
Килгэн   сукмакка   ияргэн   минем  сагышлар.
Ж,анны    ан,лап   баш  иялэр  ,  ж,илдэ  камышлар

Инешнен,   ярын   тутырып   аккан   ташкыннар ,
Гомер  елларын    алырга  язга  кушканнар.
Ж,ылы   ян,гырлар   уятып    сою  хислэрен.
Йорэклэрне  яндырганнар  ,  ж,эйге  кичлэрен.
               
Ж,эйге   чэчэк ,  назга кумгэн  тормыш  юлларын.
Козге   ян,гырлар   уяткан  ,  кун,ел  кылларын.
Куз  алдында   сагыш  биргэн  салкын  козлэре,
Яшен   яшнэп   уткэн  сыман  яшьлек   коннэре.

Уткэн     гомер     галэмнэрдэ ,  тик  мизгел   генэ .
Купме   вакыт  насыйп   иткэн?   Тик  узе   белэ.
Сайланган  тормыш     юлында ,   гомер    агышы .
Язмыш   бирэ    кешелэргэ    тин,  булган  кышын.
               
Ялгызым йорим уйланып инеш буенда.
Кумпе кичергэн тойгылар ! Кузем алдында.
Купме  вакыйгалар  уткэн  минем ж,анымнан?
Купме югалту табышлар уткэн кулымнан    
 (21.11.10г.)


Рецензии