Балалар доньясы

КАРАП УТЫРДЫМ СОКЛАНЫП БАЛАЛАР УЙНАГАНЫН.
ЙОГЕРЭЛЭР , СИКЕРЭЛЭР , БЕРСЕН БЕРСЕ КУЫШЫП.
ОЛЫ  ЭШЛЭР ЭШЛЭГЭНДЭЙ  МАТАШАЛАР ТЫРЫШЫП.
БАЛ  КОРТЫНЫН,  УМАРТАСЫН , ХЭТЕРЛЭТЭ МЭЙДАНЧЫК.

АТЫНГЫЧТА АТЫНГАНДА  ОЧКАН КЕБЕК  ХАУАДА ,
КОМНАН ЙОРТЛАРНЫ  ТОЗИЛЭР , КУМЭКЛЭШЕП  БАРСЫДА.
ТАУ ШУАЛАР ТЕЗЕЛЕШЕП.  ЯСАП КУЕЛГАН   ТАУЛЫК.
МЭЙДЭНЧЫКНЫН УЗ ТОРМЫШЫ , ЯШИ МОНДА ТАТУЛЫК.

КЫЗ БАЛАЛАР ТЫЙНАК ИТЕП КУРЧАКЛАРЫН ТИРБЭТЭ.
УЕНЧЫК МАШИНАЛАРНЫ МАЛАЙЛАР ОСТА ЙОРТЭ.
ЭГЭР КИЛЕП ЧЫКСА ТАРТЫШ , КЕМ  ЕГЫЛЫП ЕЛАСА,
БАРСЫ  Ж,ЫЕЛЫП ТУКТАТА. КАБАТ ТАГЫН   ДУСЛАША.

ШАТЛЫКЛЫ  БАРСЫНЫН, ЙОЗЕ , ЯШЭУ ДЭРТЕ ЧЭЧЕЛЭ.
ДОНЬЯДАГЫ БАР НАЗ , БЭХЕТ , МЭЙДЭНЧЫКТА БОРКЕЛЭ.
ГЭИЛЭДЭ   ИН,  КАДЕРЛЕ ,  МЭХЭББЭТ Ж,ИМЕШЛЭРЕ.
БАЛАЛАР  ЭТИ-ЭНИГЭ ДОНЬЯНЫН,   КУРКЭМЛЕГЕ.

МЭЙДЭНЧЫКНЫ ТЭСВИРЛЭСЭН, ОШАТАСЫН ОЖ,МАХКА.
ЧЭЧЕЛГЭН МОНДА ШЭФКЭТЬЛЕК УРЫН ЮК  ЯМАНЛЫККА.
БАЛАЛАР ДОНЬЯСЫ ИЗГЕ ТЭЛЭПЛЭРЕ  ТЭБИГЫЙ.
УЗГЭРМИЧЭ КАЛСА ИДЕ , САФ  КУН,ЕЛЛЭРЕ ШУЛАЙ.

ЧЫГАРМЫЙЧА ЯТ КАНУННАР ХЭР БАЛАНЫ  САКЛАСАК ,
БАЛАЛАРГА УРНЭК БУЛЫП , ЙОРЭК Ж,ЫЛЫСЫН БИРСЭК,
ДОНЬЯ ШУНДЫЙ КЭРКЭМ БУЛЫП , КАЛЫР  ИДЕ  АН,ЛАСАК.
ЯШЬТЭН УК БИРГЭН , ТАБИГЫЙ КАНУННЫ , ЮГАЛТМАСАК.
                (25,06,2010г,)


Рецензии