Абыйларым белэн апама

               
 
НИНДИ БЭХЕТЛЕ БАЛА ЧАК, БУЛА ЯКТЫ ДОНЬЯДА.
УСКЭН ЧАКТА БИШЕКТЭН УК, УСТЕРУЧЕ БУЛГАНДА.
ЭШТЭ ЧАКТА ЭНКЭЙ, ЭТКЭЙ ,ЯЛГЫЗ ВАКЫТ УТМЭГЭН.
ТИРБЭТЕП ЮАТУЧЫЛАР,  БЕР КАЙДА   КИТЭЛМЭГЭН.
                УЙНАСЫ КИЛГЭН ЧАКТАДА, КАРШЫ СУЗ  ЭЙТЭЛМЭГЭН.
                БЕР МИЗГЕЛГЭ ТАШЛАМАСКА,  БАРСЫДА КИСЭТЕЛГЭН.
                ВАКЫТЛАРЫДА БУЛГАНДЫР,  АЧУДАН  УГЕТЛЭГЭН.
                “КАЙЧАН ИНДЕ УСЭСЕЗ  ДИП”,  БАРСЫ ТЕЛЭК ТЕЛЭГЭН.
БЕРАЗ УСЕП АТЛАП КИТКЭЧ, ЙОГЕРГЭННЭРДЕР АРТТАН.
ИМГЭНМЭСЕН ЕГЫЛЫП ДИП , ЯЛГЫШЫП КЫЕК БАССАМ.
ИН БЕРЕНЧЕ ЭЙТКЭН СУЗНЕ,  КЕМ СОН  ИШЕТКЭН БАШТАН?
СУДА ЙОЗЭРГЭ ОЙРЭТКЭН? ЭЗЛЭГЭН УЙНАП КАЧСАМ?
                ГАРМУН УЙНАП  МОНЛЫ ИТЕП, ОЙРЭТКЭННЭР ЖЫРЛАРГА.
                БАЛА ЧАКТАН УК СЭХНЭДЭ  КОНЦЕРТТА АВЫЛЛАРДА.
                УЗЛЭРЕ  БЕЛГЭН ХОНЭРНЕ, КУРСЭТКЭННЭР  БАРСЫНДА.
                ТУГАННАР БЕЛЭН  ДОНЬЯДА, ХЭР ЧАК БЕРДЭМ  БУЛЫРГА.
КУПМЕ КУЗЛЭР ЮГАЛТМЫЙЧА, КАРАП УСТЕРГЭН БЕЗНЕ.
КУПМЕ КУЛЛАР ИЗГЕ СУЗЛЭР ЭШКЭ ОЙРЭТКЭН БЕЗНЕ.
БАРСЫНАДА  ОЛЕШ ТИГЭН, БЕЗНЕ УСТЕРГЭН ЧАКТА.
АБЫЙЛАРЫМ ХЭМ АПАНЫН  БУЛГАНБЫЗ КАРАМАКТА.
                ОЛЫ АБЫЙЛАРЫМ ЧИТТЭН, КУННАККА КАЙТКАН ЧАКТА.
                КУЧТЭНЭЧЛЭР АЛЫП КАЙТАКАН ИДЕ  БЕЗГЭ ЕРАКТАН.
                ЫШАНА ИДЕК АЛАРНЫН ШУК СУЗЕНЭ КАЙЧАКТА.
                АЛЫП КАЙТКАН ИМЕШ ИШЭК ХЭМ ДОЯ ЖЫЛЫ ЯКТАН.
ШУЛ ЧАКЛАРДАН КУПМЕ ВАКЫТ УТТЕ ИНДЕ ЕЛЛАРЫ.
ИН  БЭХЕТЛЕ ХЭМ ШАТЛЫКЛЫ, БУЛГАН ЗАМАНАЛАРЫ.
ХЭР ТУГАННЫН УЗ ТОРМЫШЫ, ЯЗМЫШЫ ХЭМ ЮЛЛАРЫ,
ЮУАТА ТУГАН  БАЛАСЫ , ХЭЗЕР БЕЗНЕН БАЛАНЫ.
                ГОРУРЛАНАМ МИН БУЛГАНГА  ДОНЬЯДА  АБЫЙЛАРЫМ.
                БЕРДЭН БЕР БУЛГАН  АПАМА.   БАРСЫДА ЯКЫННАРЫМ.
                АРТСЫННАР  БЕЗНЕН ТОКЫМДА, МАЛАЙЛАР ХЭМ КЫЗЛАРЫ.
                ТУГАНЫМНАН ТУГАННАРЫ, ОНЫКТАН  ОНЫКЛАРЫ.         
                (12.11.2010г.)


Рецензии