08, 08, 08,
Кара гэскэр утка тотты, тыныч Цхинвал каласын.
Утын ачты аждахадай, йоклап яткан халыкка.
Кемнэн рохсэт алган микэн? Имансыз, ташбашлыкка.
Солдат, ир-ат, бала чага, картлар хэм хатын кызлар
Ауган ойлэр, янгын, тавыш, барсыда бер тамукта.
Кон як Осетия халкын , юк итмэкче булалар,
Ни кылганын анламыйча, курмэслэр дип аулакта.
Жир йозендэ яратылган,бер тигез бар халыкта,
Бер кемгэдэ, хокук дигэн бирелмэгэн вазыйфа.
Хэр халыкнын бар туганы, бар алласы хэм дусты.
Кутэрелсэ бары бергэ! Нэрсэ эшлэр «албасты»?
Ал тостэ муенчак чэйнэп, бар халыкка анлата.
« Ике япьле пычак сомак» , кузен йоммый, алдапта.
Мэктэп укыган чагында, йорде микэн «тарихка» ?
Эллэ гел сугышлы уйнап, ускэн бэлэкэй чакта?
Бер кешегэ бар начарлык, ходай ничек олэшкэн?
Театрдагы курчактай, сойли белми уз баштан.
Уз халкынын нэфрэтен, узендэ тояр эле,
Гэепсез хэр мэетнен каргышы тошэр эле.
Осетия чэчэк атсын, тыныч булсын куклэре!
Янгырасын бала колке , килэчэк «чэчэклэрен».
Хэр татарнын кунелендэ, яшисез сез йорэктэ.
Дуслык безнен мэнгелеккэ, яшэсэктэ еракта.
(21,08,2010г.)
Свидетельство о публикации №111021800231