Нинди салкын янгырлы коз

Нинди салкын янгырлы коз?
Салкынлыкка  кунел туз.
Йорэккэйнен тибешлэре
Туз язмыш бирешлэрен.
           Нинди салкын карлар ява?
           Иртэ булсада  кышка.
           Дорлэп йорэклэрем яна
           Сойгэнем китэ ятка.
                Нинди салкын ж,иллэр  исэ?
                Буранлап иртэ кичен.
                Аерылышу газабына
                Тузергэ ходай  бирсен.
                Нинди озын кара тоннэр?
                Кунелгэ  бирэ козлэр.
                Искэ алсан,  сойгэн ярны
                Телгэли  уйлар ж,анны.
                Нинди  уйлар?  Борчылулар,
                Мэхэббэтне югалткач.
                Беткэн сыман бар ометлэр
                Йорэккэ юк  юаткыч.
             Нинди кояш  ж,ылытырга?
             Табыйм салкын козлэрне.
             Кайда  чара онытырга?
             Бергэ уткэн коннэрне.
Нинди  каты ташлы йорэк
Алды сине янымнан?
Кайда булды саф мэхэббэт
Тойган  мин,а ж,анын,нан.
             Нинди салкын бу ялганлык?
             Эйткэн сузлэр боз кебек.
             Яшэу ометен туктата
             Тозлы яшь тулы керфек.
                Нинди авыр була кунел?
                Чорнап алгач козлэре.
                Ж,ан ж,ылылары сурелер
                Уткэч синсез коннэрем.
             Нинди озын булды бу  коз?
             Кайчан ж,итэр кышлары.
             Бар сагышны кумэр иде
             Йомшак  ап пак карлары.
Нинди ямьле язлар килер?
Ян,а хислэр уятып.
Кун,еллэр  мэхэббэт телэр
Булмас сине онытып.
                ( 21,11,2010г,)


Рецензии