Туры карап куземэ

БУ  ДОНЬЯДА  МИН БАР ЭШНЕ
ТЫРЫШАМ    БУЛДЫРЫРГА.
БЕЛМЭГЭН ХЭР  БЕР  ХОНЭРНЕ ,
ОМТЫЛАМ  ОЙРЭНЕРГЭ.

ЯЗМЫШ   БИРГЭН   СЫНАУЛАРНЫ ,
ТУЗЕМЛЕК   БЕЛЭН  Ж,ИН,ЭМ.
КУН,ЛЕМДЭГЕ ЯРСУЛАНЫ ,
ЙОРЭГЕМНЭН КИЧЕРЭМ.

ТЕШНЕ КЫСЫП ТУЗЕП ТОРАМ ,
КУЗГЭ   КАРАП   АЛДАУНЫ.
КИСКЕН  КАРШЫЛЫК  КУРСЭТЭМ ,
“ЖИМЕРСЭЛЭР” БОРЫННЫ.

УЙЛАП  ЭШЛЭРЕМНЕ ЭШЛИМ ,
ЯТЛАР   КАРШЫ     КЫЛСАДА ,
УЗЕМНЕН,  АЛГАН  ЮЛЫМНАН ,
БАРАМ АВЫР БУЛСАДА.

БАР  УЙЛАГАН  ЭШЛЭРЕМНЕ
БАРЫБЕР  КАБУЛ   ИТЭМ.
ЮЛГА  ЧЫКАН  Ж,ИРЛЭРЕМЭ ,
ТАЛСАМДА  БАРЫП  Ж,ИТЭМ.

СИКРЕП  ТОРАМ ЕГЫЛСАМДА ,
Ж,ЭРЭХЭТЛЭРГЭ  ТУЗЭМ.
ЧИРКЭНЧЕК  АЛМЫЙ  СУЛАРДА ,
САЛКЫН  БУЛСАДА  ЙОЗЭМ.

БАТКАКЛЫКТАН  МИН  УЗЕМНЕ ,
БАРЫБЕР  ЙОЛКЫП  АЛАМ.
ЭЗЛЭП  ТАБАМ  ЮЛЛАРЫМНЫ ,
ЭГЭР АДАШКАН БУЛСАМ.

ИРЕНЕМНЕ КАН ЧЫККАНЧЫ ,
КЫСАМ  ЕЛАР   ЧАГЫНДА ,
КИЧЕП, КИЛГЭН  ГАЗАПЛАРНЫ ,
УТКЭРЭМ  УЗ  БАШЫМНАН.

НАСЫЙП ИТКЭН  СЫНАУЛАРНЫ ,
КИЧЕРЭМ ЯЗМЫШЫМДА .
ХУР   ИТМЭЕМ  ТОРМЫШЫМНЫ ,
УЗЕННЭН,   “КЫЙНАЛСАМДА”.

МИН БУЛДЫРАМ, МИН ЭШЛИМЕН ,
ТЫРЫШАМ  МИН  ЯШЭРГЭ .
“ОРЧЫК”  СЫМАН ЭЙЛЭНЭМЕН ,
ТЫНЫЧ ГОМЕР  ИТЭРГЭ.

ШУШЫ ЯЗГАН БАР СУЗЛЭРНЕ
ЭЙТЭМ  КЫЕН  ЧАГЫНДА.
ТУРЫ КАРАП УЗ  КУЗЕМЭ ,
БАСЫП  КОЗГЕ   КАРШЫНДА.


Рецензии