Туган ягым Урыссу

Туган илнен,  коньяк- кончыгышта ,
Урнашкан изге  туган ягым.
Килэчэкле  бэхетле тормышка ,
Тэбигать  биргэн бар,  байлыгын.

Беренчедэн  булып   каршы ала ,
Туган илнен,  назлы   тан,нарын.
Уйный иртэн кояш нурларында ,
Комеш сыман  куллэр сулары.

Тургай сайрый уятып бар якны ,
Ямьлэтеп   тан,нарнын,  атканын.
Эйтерсен,дэ  яшэгэн   халыкнын, ,
Койли  эшчэн  , сабыр булганын.

Туган якта , байлык  куп миллэткэ.
Хормэт итэ барсы дуслыкны.
Дэрэжэле ,  яшэп бердэмлектэ ,
Именлеген  ямьлэп тормышнын,.

Ян,гырый изге  Азан  догалары.
Мон,лы  чиркэу  кын,гыраулары.
Урыссу бистэсе тора балкып ,
Ж,емелдилэр   кичен  утлары.

Чэчэккэ кумелгэн яланнары ,
Сузлып киткэн тау , урманнары ,
Шаулый дин,ездэй иген кырлары ,
Салмак  ага , инеш  сулары.
 
Туган ягым , изге ж,ирем минем.
Тыныч булсын алда тормышлар.
Капламасын кукне кара болыт.
Бирмэсен юллар борылышлар.

Ян,грап тора   балалар колкесе.
Туган як кумелгэн чэчэккэ!
Бэхетле утсен килэсе коннэр ,
Ышанабыз Без  килэчэккэ!


Рецензии