Кызыл шоморт

Урман юлы буйларында,
Сирэк агач арасы .
Ялгыз гына усеп  утра,
Кызыл шоморт агачы.   
                Ж,имешлэре, кызыл  тостэ,
                Тирэ юндэ  балкышы.
                Ондэп чакыра тэлгэшлэр,      
                Татырга  дип  жимешен.
Уттай  янган  ;имешлэрен,
Кызлар килеп татысн.
Сойгэн ярына гына дип,
Иреннэре кызарсын .    
                Авыз итсэлэр  егетлэр,
                Тэмле татлы жимешен
                Мэ;гегэ оныталмаслар
                Сойгэн йорэк  тибешен      
Кызыл  шомырт кавыштырса,
Ике  ялгыз  йорэкне.
Мэнге мэхэббэттэ  яныр,
Шомырт  тэлгэше  тосле.
                Кызыл шоморт .Шоморт кызыл,
                Тэмле  татлы  жимешлэр.
                Кавышсын парсыз йорэклэр,
                Янсыннар мэхэббэттэ!


Рецензии