Чому так...

МОЯ ДУША ЛІТА НАД ПОЛЕМ,               
ДЕ МОЯ МАМЦЯ ЗНАЛА ГОРЕ,
ДЕ МОГО ДІДА КАТУВАЛИ
І БАБЦІ КОСИ ШМАТУВАЛИ

МІЙ ДУХ  ВСЕ ЗНАЕ, ДУША ПЛАЧЕ
ЗА ЩО ЖИТТЯ ТАКЕ, ЮНАЧЕ
ДІДИ ПРОЖИЛИ, МАТІР ТУЖИЛА
А Я, СЬ0ГОДНІ, ЯК І НЕ ЖИЛА.

ДИВЛЮСЬ НА НЕБО, ЧИ БУЛО ТРЕБА
ТАК БОГУ ДУШІ КАТУВАТИ,
ЧИ МОЖЕ ЛЮДИ , ЗАБУЛИ НЕБО
ЗАБУЛИ БОГА    ЗАПИТАТИ.

ЯК БЕЗ ЛЮБОВІ , БЕЗ ВІРИ ЖИТИ
ДЛЯ ЧОГО ВІРНИХ ТАК ГНОБИТИ
ДЛЯ ЧОГО ДУШІ ТАК КАТУВАТИ
І ЗЕМЛЮ РІДНУ ЗПЛЮНДРУВАТИ.

ТИ, МОЯ ЗЕМЛЕ, ЯК РІДНА НЕНЬКА
ТАКА КРАСИВА, ТАКА ГАРНЕНЬКА
ТИ КОРМИШ, ПОЇШ , ТИ БЕРЕГИНЯ
ТЕБЕ  ЗОВУ Я: УКРАЇНА.

ТА ЩО ВІКАМИ ШУКАЛА МИРУ
ТА ЩО ЗА ПРАВДУ БРАЛА СОКИРУ
МОЛИЛАСЬ  БОГУ ЯК У ДОРОГУ
ЙШЛА ЗА СВОБОДУ, ТА НА ПІДМОГУ.

А ЧАС СТІКАЄ, А НЕБО ПЛАЧЕ
ТЕБЕ ПИТАЮ Я . ЮНАЧЕ
ДЛЯ ЧОГО  ЗНОВУ ЖИВЕМО
СВОЮ КРАІНУ ГАНЬБИМО.

ПЬЄМО, І КУРИМ  І ДАЛІ ДУРИМ
СЕБЕ, ЛЮДЕЙ І ВСЮ КРАІНУ
ГАНЬБИМ СЕБЕ І ТУ ДИТИНУ
Щ О НАРОДИЛИ НА ЦІЙ ЗЕМЛІ.

БУТИЛКА З ПИВОМ У РУЦІ
І З СИГАРЕТОЮ У РОТІ
МАТИ ВЕЗЕ  ДИТИНУ ДАЛІ
ДО БЕЗНЕВІРЬЯ ТА ПЕЧАЛІ.


Рецензии