Крепость - Камелия Иванова
Я – крепость за семью замками,
за семью открытыми дверьми.
Если помнишь путь свой за плечами,
выбирай из них любую и входи.
Сфинксам семерым ответишь на вопросы,
позади семи колодцев что стоят.
Помни – проходить ты должен босым
по снегу семи холмов, что в ряд.
Семь ключей найдешь – под синим небом
семь комет опишут звездный путь.
В крепость ты зайди, перед ночлегом
из семи покоев выбирай, где отдохнуть.
Семь секретов раздели со мною
и мгновений семь оставь на память мне.
А решил уйти – вслед за тобою
одиночество пошлю и беды все.
Ни на семь мгновений здесь не оставайся –
ты со мной лишь жизнь погубишь зря.
Выпадут ключи из связки, как ни кайся,
и накроет небо кромешная тьма.
Через те колодца брода не отыщешь,
а ответов – и не знала никогда.
Воют ветры на холмах, али не слышишь?
В крепости один ты. Навсегда.
оригинал:
КРЕПОСТ
Аз съм крепост със седем врати,
със седем отключени двери,
през всяка можеш да влезеш ти,
ако път за излизане си намерил.
Седем кладенеца пазят пред тях,
седем сфинкса задават въпроси,
седем хълма, покрити със сняг,
в който стъпва се само на босо.
Седем ключа откриеш ли ти -
седем комети от небосклона,
влез в крепостта, поседни
в някой от седемте салона.
Седем тайни със мен сподели,
седем мига дари ми за спомен.
След това, ако можеш, тръгни
към света, сам и бездомен.
Седем мига недей се задържа -
не погубвай живота си с мене.
Седем мига и ще се развърже
връзката, с ключовете разтопени.
А през кладенците не можеш преплува.
Отговорите и аз не знам.
По хълмовете бури върлуват -
в крепостта ще останеш. Сам.
Камелия Иванова (Болгария)
Свидетельство о публикации №111021304657