Вечер колядок

Сонечко низенько.
Місяць вже близенько.
Вечір наступає.
Дзвін в церквах лунає.
Зірочки на небі.
Все сильніше сяють.
Парубки на вулиці
Своїх  дівчат чекають.
Будуть молодята
Ввечері гуляти.
Пісні та колядки
Людям всім співати.
Хто козою вдівся.
Шубою накрився.
Хто циганами одівся.
Ще й причепурився.
Хто музику взяв з собою.
Хто прикрився бородою.
Всі дівчата чепурненькі.
В квітах, стрічках, всі гарненькі.
Барабан у друга є.
Зараз музика піде.
Палку довгу підібрали.
Зірку з стрічками підняли.
Стали вулицей ходить,
Та й по хатах заходить.
Там колядку всім співали.
Ще й по трохи танцювали.
Подарунки їм давали.
Та й в мішок їх укладали.
Все село вже обійшли.
В свою хату всі ввійшли.
Подарунки в ній достали.
Гарний вечір влаштували.
Пили, їли, танцювали.
Та всі Бога прославляли.

          Георгий5.16.01.2011г.


Рецензии
Чудовий вечiр колядок у Вас! Шанують різдвяні традиції в Україні. Особливо дiти полюбляють колядувати.
Щиро дякую.

Ксения Бранец   05.02.2011 17:38     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.