Будiвничий

Моїм рукам не дав Творець майстерності. Не знають вони як будувати, малювати чи ліпити. Навіть хліба спекти не вміють мої  руки. Тому я...
...із слів будую караван
   він перетне пісків екран
   між тим, хто снить, і снами

І там слова і там думки...
...де архітектор з будівничим
   так і не узгодили проект,
   де міражів мінливий силует
   здається Градом Вічним

Я там, впокорений, лежу...
...де хмарами країни
   пливуть над містом дюнним
   де маківки церков - хвилинні
   пустельних вигадки вітрів
   де промінь сонця, що сідає,
   де зір ноктюрн
   любов мою негадану зігріли...

Я стріли мрій пускаю навмання. Вони летять в болота і сади.
Сюди їх повертають діви юні, молодиці.
Худенькі, повні, яснолиці.
Їм та бракує того, чого в мені надлишок.
Я повен чарами кохання.
Я ще не випитий до дна.
Тому ділюся з ними чарівним трунком.
Це - життя. Пригуб його, голубонько моя.
Це - щастя. Не бійся! Пий його до дна...
Допоки я живий. Не клопочись про те, що буде потім.
Важливо те, що тут і зараз...

Цей проблиск Вічності між нами, лиш він важливий. Так мене навчали...


Рецензии