***

СВЕЧА ПАМЕТИ И СКОРБИ...
Лана Штайн

ГОРИ СВЕЧА! ТВОЙ СВЕТ СВЯТОЙ
ЗАПОЛНИТ  КУПОЛ НЕБА СКОРБЬЮ!!!
И ЛУЧ ВСЕЛЕННОЙ-ЗОЛОТОЙ,
ПОМОЖЕТ ЖИТЬ С ВЕЛИКОЙ БОЛЬЮ!!!
================================
СВЕЩ ЗА  ПОМЕН И ЗА ТРАУР
Литературен превод: Генка Богданова

Гори свещ, гори! Святата ти  светлина
със скръбта изпълва куполът небесен!
Лъчът златен,  из вселената понесен,
ще ни помогне да живеем със скръбта!               


Рецензии