Самогонщики...

Ти, куме, не забув про свято?
Вже Новий рік ідти зібравсь.
У нас роботи ще багато,
А ти із брагою загравсь.

Чаклуєш все над тим бідоном,
З усіх сторін його обклав.
Пора їй стати самогоном,
Ти б гнати вже її почав.

А то вона поки накапа
І свою міцність набере,
Щоб нас із ніг валила клята,
А самогон до п’яток пробере.

Давай скоріше гнати брагу,
Бери бідон, став на вогонь.
Прикручуй змійовик до ладу
Ну, ворушись, не теревень.

Бідон поставили на плитку,
Наклали в грубу купу дров.
Були обоє на підпитку,
Їм браги захотілось знов.

Взяли й по кружці ще набрали,
Сидять на лаві брагу п’ють.
В вогонь дровець іще підклали,
А вже чорти у пляс ідуть.

В бідоні брага, як збісилась,
А тут і клапан враз підвів.
Куму Миколі щось наснилась,
У сні він ще й пробуркотів.

Бідон піднявсь і став літати,
Шумить, гуде, мов НЛО.
Вставай, Іване, годі спати,
Кажись, нам знов не повезло!

Бідон розперло і скривило,
Упав на землю й закрутивсь.
На кришку так щось надавило,
Зірвало й кинуло кудись!

В бідоні браги в мить не стало,
Її розкидало кругом.
Жаль, куме, випили ми мало,
Бо не молились перед сном.

Прийдеться нам шампанське пити,
Бо самогону в нас нема.
Хотіли веселіше  рік зустріти,
Виходить, що ми мріяли дарма.

Якщо ви беретеся щось робити,
До чарки руки не тягніть.
Вона біди вам може наробити,
Своє здоров’я краще бережіть.


Рецензии