Пiвники цвiтуть по-пiд вiконням...

Півники цвітуть по-під віконням
(Жовто-фіолетовий розмай)...
Хтось прогупав,наче кров у скронях,
До дверей пройшов по-під віконням...
Хто там,хто ?
А ну відповідай..!


Хто посмів топтатись по тендітних,
По ламких,мов доленька людська ?
Хто нахабно увірвався в квітень
Приморозком злим і непривітним ?
То чия душа
Така низька ?


Нумо,увійди мені до хати,
Я скажу тобі гіркі слівця!
Будеш знати,будеш певно знати,
Як безжально чоботом топтати
Ті крихкі
Довірливі тільця...


...Рипнули так неохоче двері:
--- Драстуй.Це до тебе я прийшов.
Я ж  мовчу:як недостиглий терен
Розкусив й ковтнув слова...
                Веселі
Мов твердих не було підошов


Півники цвітуть по-під віконням...


Рецензии
Сильно, Олексію, сильно. Болить мені цей вірш у серці.
Зі щирістю, Л.Ю.

Людмила Юферова   23.01.2011 15:53     Заявить о нарушении