Золотой Хризостом

морская литургика
акафист прилива
молебен отлива
соленые четки волн
"Господи владыка живота моего" -
ПЕРВЫЙ ВАЛ
"Помилуй мя грешного" -
ВАЛ ВТОРОЙ
"Богородица Дева радуйся" -
ТРЕТИЙ ВАЛ
"Благодатная Мария Господь с тобой"

Брег небесный гудит от молитвенных волн
Хризостом истомленный исторг глагол
"Оглашении изыдите"
но не изыдут оглашенные
и тогда сказал
"Всякий приди и ешь"
Небо возликовало волнами света

Первая волна
- Царю Небесный -

Вторая волна
- Утешитель души Истинной -

Третья волна
- Иже везде сый

Четвертая волна
- Прииди и вселися в ны -

Пятая волна
- И жизнеподателю -

Шестая волна
- И вся исполняяй сокровища благих -

Седьмая волна
- И очисти ны от всякие скверны -

Восьмая волна
- И спаси Блаже души наши -

Девятый вал света
- Аминь

1991


Рецензии