З життя тарган

Таргани всосали пива –
Повздувались пуза.
Один каже: – Пиво – сила! –
Закрутивши вуса.

А другий йому моргає:
– повезло нам, друже!
Все – то каша, то картопля...
Думав, що вдавлюся, –

А тут манна нам небесна,
Пива – хоч залийся!
І тобі кажу, брат, чесно:
Тут і пий, і мийся.

Нализавшись не до жарту,
Б’є один у груди:
– Ставлю я життя на карту:
Всі кругом паскуди.

Коли хочеш, оце море
Вип’ю й не скривлюся.
Дам по пиці я слонові,
З мухой одружуся!

А сам бульк – й нема героя,
Тільки збита піна.
Недарма говорять: п’яним
Море по коліна.


Рецензии