Одненька

В очах вогневі стоять сльози,
І біль наскрІзь мене пронза.
Я розплету у нічку коси;
Стоятиме тонка лоза.

Лозою тою двічі,з жалем,
По спині,очі заховав,
Мене відлупить рідна мати,
Та по заслузі;Бог казав*

Та я ж невинна, наречена,
Дівчина зовсім молода.
Мені порадила хрещена,
А я лиш згодоньку дала.

Мені здавалося- так треба,
Мені здавалося-любов.
Я з ним була така весела,
Грала молодая кров.

Нехай йому теперь не спиться.
Нехай же він пережива.
Мені й одненькою сидиться.
І краще буду я одна!


Рецензии