Я встану рано на зорi...

    
   


Я встану рано на зорі,
Росою трав умиюсь.
І як трава – я до землі
Чолом своїм прихилюсь.


Побачу: на Землі моїй
Трава росте рожева!
Побачу: де будинок мій,--
Там золоті дерева!


Чи не тому,як з дому їду,
Бодай на три дні відлучусь,
Назад додому я не їду,
Назад,-- додому!—я лечу!!!


Мені засохлий лист каштану
Дорожчий пальмових гаїв,
Я серед розкошів бананів
Добу прожити б не зумів!


За пишні зарослі бамбуку
Мені приємніший полин:
Спішу до нього крізь розлуку,
Бо він  -- землі моєї  син !


Рецензии