Коли то все було

Клен   з плечей скидав додолу листя,
Небо сіре гнулось до землі,
Як мій друг в моє забрів обійстя,
Вилив свої смутки і жалі.

Заховав його я на ніч в хату,
В затишок міцних, надійних стін.
Розказав мій друг мені : Багато
Встиг зазнати мук і горя він.

Біль його гірким вином залили,
Поряд з ним до ранку я сидів.
Жаль і смуток навпіл розділили :
Друзі пізнаються ж у біді...

Розцвіла зоря рожевим цвітом,
Як мій друг рушав у новий путь,
Небо проясніло, і над світом
Кликав ранок черговий когут...

З другом я відтак не  зустрічався,
Кажуть, у житті йому везло,
Він не сивий  і живе у щасті.
А тоді ж....
                Коли то все було ?!


Рецензии