Пророк

Країни рідної вигнанець
Свій дім покинув на зорі,
Святий пророк, небес обранець,
Намісник Бога на землі.

Для всіх людей - нікчемний блазень,
Та знає правду він один.
Він пробачає всі образи
І глузування навздогін.

Такі прості слова пророчі
І зрозумілі для усіх.
Він каже правду людям в очі,
Але у відповідь - лиш сміх.

Та на вустах його молитва,
Добром осяяні думки,
Душа надією зігріта,
Сягає погляд у віки.

Ніхто не визнає пророка,
Що до байдужості так звик.
Його дорога одинока,
Він долі вічний мандрівник.

10.01.2005


Рецензии