Метелик

Метелик - білі крильця
У темряві блукає.
Тріпоче і боїться,
А виходу немає.

Він бачив ніжні квіти
І пив нектар солодкий,
Так легко було жити,
Світ був такий широкий.

Та раптом зникло сонце,
Холодна ніч крадеться.
Метелик у віконце
Так відчайдушно б’ється.

На вогник мерехтливий
В надії він злітає.
Метелик білокрилий
У полум’ї згоряє.

Як серця голос чуйний,
Немов душа відкрита,
Метелик нерозумний
Летить на промінь світла.

05.09.2004


Рецензии