До поетеси

Не виказуй свої мрії,
Не принижуй почуттів.
Хай життєві буревії
Не розбудять в тобі гнів.

Хто тобі одній озветься
В сірім натовпі людей?
Біль душі не відіб’ється
В глибині чужих очей.

Збережи тендітні крила,
Світ своїх високих дум.
І усе, що ти любила,
Бійся винести на глум.

Не картай себе довіку,
Своє серце не розбий -
Шепотіння твого й крику
Не почує люд глухий.

Посоромся виставляти
Свої рани на показ,
У коханні присягати.
Стережись банальних фраз.

Тільки йди, не зупиняйся,
Вперта мрійнице моя,
Прикрій долі не здавайся.
Знаєш, ти така ж, як я...

20.03.2004


Рецензии