Батьк вщина

Чи вмієш ти любити Батьківщину,
Милішу за усе на цьому світі,
Прекрасну, неповторну і єдину
Любити нескінченно і щомиті?

Люби ж її, люби, як рідну матір,
Як небо над своєю головою,
Як сонця промінь у батьківській хаті,
Як верби, що схилились над водою.

Свята земля, століттями сповита,
Дорожча за життя тобі хай буде.
Тут кров гаряча пращурів пролита,
І добрі тут живуть одвіку люди.

Чужими і лукавими словами
Не дай собі про неї говорити.
І розумом, і світлими думками
Ти прагни Батьківщині прислужити.

Не кинь її в тяжку, лиху годину,
Щоб пекло пережити разом з нею.
Без пам’яті обожнюй Україну,
Що зветься Батьківщиною твоєю.

19.02.2004


Рецензии