Хто ти?

Хто ти, прекрасна і чиста душею?
Де твої сльози, обличчя сумне?
Ти не ідеш, а летиш над землею,
Зверхня і горда красою своєю,
Хто ти така, щоб кохати мене?

Хто ти, розумна і навчена жити?
Де твоя мудрість і слово гучне?
Ти почуттями не здатна горіти,
Серцю твоєму повік не боліти.
Хто ти така, щоб судити мене?

Хто ти є, смерть моя, ще не відома?
Де твоє вічне закляття страшне?
Ти ще не прийдеш, як спокій і втома.
Надто далека, смішна й невагома,
Хто ти така, щоб забрати мене?

12.02.2004


Рецензии