Н, я не в тер у чистому пол

***

Ні, я не вітер у чистому полі,
Долю свою не тримаю в руках.
Де ж та свобода у мріях, думках?
Навіть кохаю когось мимоволі.

Це не моїми вустами лунає
Жалібна пісня моєї душі.
Може, фальшиві слова і чужі
Хтось вимовляти мене спонукає?

Вже не здійсняться забуті бажання.
В серце моє закрадається гнів.
Я від життя так багато хотів.
Хто ж відповість на мої запитання?

Люди в мені не помітять тремтіння,
Болю моїх незагоєних ран.
Їм не збагнути, що все це обман,
Не розбудити забуте сумління.

Мало пройшов і так рано втомився.
Скільки я втратив, чого не знайшов?
Я у цей світ, ніби в гості прийшов
І на життя тільки збоку дивився.

28.01.2004


Рецензии