Серце

Чому моє серце не камінь безмовний,
Не криги байдужий шматок і холодний?
Чому воно б`ється, навіщо болить,
Від чого воно завмирає й тремтить?

Не світлими думами і не словами
Живе моє серце, а лиш почуттями.
Не стримати полум`я серця мого.
Кохання так сильно бентежить його.

Чи тільки для того воно, щоб любити,
Це серце, з яким довелось мені жити?
Страждання розлуки, чекання гірке.
Навіщо здалось мені серце таке?

Нехай би замовкло зрадливе зітхання,
Хай серце не знало б ніколи кохання.
Щоб ніжності в ньому не стало й тепла,
Ніколи б самотність його не пекла.

Йому не накажеш позбутися болю.
Не слухає серце і рветься на волю,
Стискається в грудях і плаче воно
Про те, що не може забути давно.

Та серце нікуди не можна подіти.
Я буду жадати ним знову й горіти
І долі удари жорстокі стерплю,
Не зраджу його, почуттів не згублю.

Колись воно втомиться, йти перестане,
Мелодія серця у тиші розтане.
Тоді вже очам не підняти повік,
Бо серце зупиниться раптом навік...

22.01.2004


Рецензии