Журавл

Крізь темряву ночі в безкрайньому небі
Ключем одиноким летять журавлі,
До рідної прагнуть своєї землі,
Долають холодні вітри березневі.

За пагорбом пагорб, гора за горою...
А місяць сховався в далеких лісах.
Лиш зорі яскраві їм вказують шлях.
Летять журавлі за своєю весною.

Десь там, унизу, в незнайомих долинах
Блищать невідомі бурхливі річки.
Дорога важка вже дається взнаки.
Чи вистачить сили у втомлених крилах?

Ще трохи - й на сході палатиме обрій
І сонце святе над полями зійде.
Одвічна дорога додому веде
І кличе в політ небезпечний і довгий.

У цілому світі одна батьківщина
Для цих відчайдушних, сміливих птахів.
Летять в Україну з далеких морів
І пісня лунає згори журавлина.

17.12.2003


Рецензии