нколи хочеться б гти. Т каючи

***

Інколи хочеться бігти. Тікаючи,
Кинути все і, причини не знаючи,
Зникнути геть і від світу сховатися,
Долі своїй ні за що не віддатися.

Шлях від зневаги до чорної заздрості,
Від простодушності і до безжальності
Варто пройти, щоб колись повернутися,
Щоб відбулось те, що має відбутися.

Ця нескінченність, безмежне повторення,
Гідності й правди жахливе спотворення,
Все це умовність, непевність і здогади.
Мудрість і досвід - всього лише спогади.

Так невиразно, нікчемно й віддалено
Душу коханням покинуту спалено.
Серце відкрите, словами окрилене,
Вірить наївно в нове і незвідане.

Може, в моїх почуттях є агресія,
Може, мене охопила депресія?
Я наодинці з думками фатальними,
Фрази мої стали раптом банальними.

27.11.2003


Рецензии