Хто зна, чи довго лишилось мен

***

Хто знає, чи довго лишилось мені
У світі сліпому без долі блукати?
Години спливають, летять сірі дні,
Проходять роки, щоб життя відібрати.

Та що мені час і минулого дим?
Розмови про щастя мені не потрібні.
В душі я ніколи не був молодим
І сутінки в серці лягли безпросвітні.

Мій шлях - це непевність, це кроки в пітьму,
Самотність і біль за моїми плечима.
Я смерть, як належне, спокійно прийму,
Вона вже чекає мене за дверима.

І хай всі забудуть, що я існував,
Нехай не згадають, кого поховали.
За що я ненавидів, як я кохав,
Ким був я насправді, нехай би не знали.

І байдуже, скільки я ще не відчув,
Чого не побачив, уже не важливо.
Все добре в житті я так легко забув.
Я дуже втомився чекати на диво.

Мені вже не страшно у цій боротьбі,
Сумління моє залишається чистим.
Нема вже нікого, я сам по собі
І осінь засипала все жовтим листям.

23.09.2003


Рецензии