Укра на

За сині гори, за тумани,
За сиві хмари, сонцю вслід
Чомусь так душу мою манить
У дивовижний переліт.

Що там, далеко за лісами,
Рясними смугами хлібів
І за широкими степами,
Що розлились без берегів?

Звідкіль так тихо віє вітер,
Яскраве світло долина?
Там хтось немов би небо витер
І прокотилася луна.

Що за птахи десь там співають
І що за люди гомонять?
Там зорі яскравіше сяють
І сонця промені там сплять.

Там щастя й волі батьківщина,
Там мови рідної слова,
Там наша ненька Україна
Свої обійми розкрива.

20.08.2003


Рецензии