Чи не даремно я молюся

***

Чи не даремно я молюся
Завжди до Тебе, Боже мій?
Чи марно головою б`юся,
Не полишаючи надій?

Навіщо я Тебе благаю?
Ти не почуєш все одно.
Я сам з собою розмовляю,
Ти зачинив своє вікно.

Тебе не можу я побачить -
Сховав обличчя Ти своє.
Мій біль для Тебе мало значить
І Ти не знаєш, хто я є.

Ти ніби спиш так непробудно,
Не догукатися Тебе.
А на землі так гірко й брудно,
Не бачиш Ти цього з небес.

Хіба завжди так бути може?
Хоч раз мені допоможи.
Прокинься ж, милостивий Боже,
І свою силу покажи!

08.05.2003


Рецензии